Everything remains

Område: Umeå
Arena/Plats: NorrlandsOperan
Kategori: Teater, dansföreställningar

En intim berättelse om kroppens utmattning. En naken kropp är exponerad på en vit matta i ett mörkt rum. Sakta börjar kroppen röra sig och med långsamma gester bjuder den in publiken att möta dess historia.

Juli Apponens och Jon Skulbergs föreställning Everything Remains är den andra delen i en trilogi som undersöker den svaga kroppens potential. Det är en koreografi för en trött kropp. Ett minimalistisk och poetisk möte med en självbiografi av fysiska transformationer av kön och smärta och begränsningar. Juli Apponen används som ett readymade med sitt arkiv av minnen och erfarenhet. Allt material utgår från konkreta upplevelser som operationer, kronisk smärta och den fysiska kroppen som ett föränderligt och redigerbart material. Everything Remains är en reflektion över svaghet och en undersökning av potentialen i utmattning och begränsning. Hur beter vi oss när vi befinner oss i dessa tillstånd? Är en utmattad kropp en intressant kropp?

I samband med föreställning arrangeras även samtal kring temat: Den egna kroppen som material – biografi och form.
Samtalet äger rum direkt efter föreställningen, i b-salen. Deltar i samtalet gör Birgit Berndt, Juli Apponen och Jon Skulberg. Samtalsledare TBA. Samarrangörer är Umeå Teaterförening och Queerförvaltningen i Umeå.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 90 15 43 00
Kontaktperson
Norrlandsoperan
E-post
biljetter@norrlandsoperan.se

Prisinformation

Prisinformation
Ordinarie 210 kr, Senior 130 kr, Barn & ungdom 2-19 år 60 kr, Student 130 kr, Scenpass 150 kr, Grupp minst 10 personer 180 kr

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 22 sep 2017 19:00 - 20:00 @ NorrlandsOperan
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.