Art Friday med höstens stora vernissage!

Område: Umeå
Arena/Plats: Bildmuseet
Kategori: Utställningar
Datum: Fredag 17 nov 2017

Fredagsmingel på Bildmuseet med konst, bar och fri entré!. Vernissage (19:00): Den här kvällen öppnar vi två nya utställningar, Dada är Dada och Do Ho Suh / Passager

Dada är Dada
Utställningen Dada är Dada visar verk från en av 1900-talets mest inflytelserika konströrelser. Rörelsen uppstod 1916 i Zürich som en reaktion mot det pågående världskriget, nationalismen, det borgerliga samhällets värdekonservatism och dess konventionella estetiska ideal. Under några korta år hann den sprida sig över stora delar av världen, till Berlin, Hannover, Köln, Barcelona, New York, Paris, Holland, Belgien, Japan och Italien. Utställningen är producerad av Bildmuseet.

Do Ho Suh / Passager
Konstnären Do Ho Suh arbetar med arkitektur som både fysiska och mentala rum. Han är intresserad av hur vi organiserar rummet omkring oss och hur vi därigenom försöker förstå världen och oss själva. Inspirerad av sitt kringflackande liv har Do Ho Suh länge arbetat med tanken på hemmet som fysisk form och levd erfarenhet. Han påminner oss om att arkitektur är både fysisk och mental och att vi i minnet kan återskapa de rum där vi tillbringat våra liv.

Bildmuseet har öppet hela dagen, men startar afterworken kl 17:00. Restaurangen erbjuder en lätt meny för den som vill äta en bit. Art Friday pågår till kl 21:00, och vill du fortsätta kvällen efter det så är det bara en kort promenad till Umeås nattliv.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Nov
Fredag 17 nov 2017 19:00 - 21:00 Bildmuseet

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 90-786 7400
E-post
info@bildmuseet.umu.se

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 17 nov 2017 19:00 - 21:00 @ Bildmuseet
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.