Förstå Världen - Möt radiokorrespondenterna

Område: Umeå
Arena/Plats: Väven
Kategori: Föreläsning
Datum: Onsdag 30 aug 2017

Sveriges Radios korrespondenter är på plats där det händer. Genom deras utrikesrapportering kommer du nära de dramatiska händelserna, får bakgrund och analyser. Du får höra rösterna och möta människorna som berörs. Vår förhoppning är att det bidrar till att göra världen lite mer begriplig.

Världen är idag både uppkopplad och sammankopplad. Hackerattacker från ett land kan påverka valkampanjen i ett annat, konflikter och svält i en region får följder för migrationen i världen, klimatbeslut i supermakternas huvudstäder får konsekvenser för oss alla.

Sveriges Radio har under en följd år satsat på att bygga ut utrikesbevakningen. Idag har man Nordens största utrikesredaktion med 22 anställda korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack på flera håll runtom i världen, är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som händer. För att förstå omvärlden krävs närvaro och kunskap.

Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter. Vem som besöker just din ort förblir en hemlighet in i det sista, då korrespondenterna ständigt är utkallade till världens alla vrår.

Ett unikt tillfälle för lyssnarna att möta korrespondenter live.

17.30 Mingel med Korrespondenterna
18.10 Frågesport om världshändelser
18.30 Samtalet börjar
19.45 Frågesport, vinnarna utses och får ett fint pris.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
30 Aug
Onsdag 30 aug 2017 17:30 - 20:30 Väven

Kontaktinformation

Kontaktperson
Meta Tunell
E-post
meta@umeateaterforening.se

Prisinformation

Prisinformation
OBS! FRI ENTRÉ! Inga biljetter så först till kvarn, var ute i god tid! Dörrarna stängs när salongen är full, inget efterinsläpp

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Ons 30 aug 2017 17:30 - 20:30 @ Väven
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.