Landscapes of I

Område: Umeå
Arena/Plats: Väven
Kategori: Teater, dansföreställningar
Datum: Fredag 16 mar 2018

Vad händer när vardagliga rörelser som repeteras framför våra ögon ställs i ett nytt ljus? När nya fiktiva världar målas upp och vår förmåga att uppfatta befinner sig i konstant förändring?

I Björn Säfstens nya dansföreställning Landscapes of I vävs tre solon ihop till en helhet. Med en blandning av knivskarp detaljrikedom, humor och fantasifulla skeenden, frammanar dansarna bilder av sig själva. Genom omtagningar och repetitiva mönster bildas loopar av vardagliga gester, och i det igenkännbara skruvas verkligheten till, vrids om och ställs i ett nytt ljus.

Björn Säfsten vill ställa frågor om hur vi presenterar oss som människor, hur jaget konstrueras och vad det egentligen är.
– För publiken blir det här förhoppningsvis en kittlande, kanske humoristisk resa där man själv måste ifrågasätta vad som är sant och konstruerat, säger Björn Säfsten. För den som ställer sig på en scen, en dansare eller skådespelare, blir iscensättningen av jaget tydlig. Men iscensättning av oss själva inför andra är egentligen något vi alla sysselsätter oss med dagligen. Vad visar vi för andra? Vad håller vi inne med? Kan vi förändra våra jag genom andra iscensättningar?

På scen ser vi Sophie Augot, dansare från Stockholm, Will Rawls, dansare och koreograf från New York samt Ilyas Odman, dansare och koreograf från Istanbul.

Med stöd av Kulturrådet och Stockholms Stad.

Om Björn Säfsten
Björn Säfsten kommer från Umeå, och är konstnärlig ledare för Säfsten Produktion. Hans koreografiska arbete drivs av att exponera fysiska dilemman, skapa situationer där vår föreställning om mänskliga kroppar sätts i nya kontexter. Hur vi blir till genom att nyfiket ifrågasätta vårt språk, våra vanor och vår medvetenhet.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
16 Mar
Fredag 16 mar 2018 19:00 - 20:00 Väven

Kontaktinformation

Telefonnummer
70870 090770870
E-post
info@umeateaterforening.se

Prisinformation

Prisinformation
Ordinarie180 kr kr, Scenpass 140 kr, stud 160 kr, ungd 90 kr

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 16 mar 2018 19:00 - 20:00 @ Väven
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.