7-mila - målgång i Robertsfors

Område: Robertsfors
Arena/Plats: Robertsfors kommun
Kategori: Idrott, hälsa, Evenemang
Datum: Söndag 18 feb 2018

Västerbottens skidfest! Anrika 7-milaloppet, lite tuffare, en del av Euroloppet, riktar sig till både motionär, elitmotionär som elitåkare. Samma dag körs 7-milastafetten och Tjej-mila, 40 km för damer.

Det traditionella 7-milaloppet, är Norra Sveriges längsta och största långlopp, med start i Vindeln och målgång i Robertsfors! 7-mila anses rent allmänt som ett tuffare långlopp än Vasaloppet.

7-mila startades 1964 av skidlegendaren Assar Rönnlund och är ett samarrangemang mellan 5 klubbar och tre kommuner. Med 10 servicestationer möjliggörs det även för motionärer att delta i loppet med valfritt tempo. För tjejer/damer/kvinnor finns möjlighet att delta i Tjej-Mila, 40 km med start i Botsmark och målgång i Robertsfors, en lopp som utmanar lite mer än Tjejvasan. Nyhet, Damer 21 kan nu åka alla 74 km i internationell tävlingsklass och Herrar 21 kan åka internationell tävlingsklass 40 km med start i Botsmark.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
18 Feb
Söndag 18 feb 2018 Robertsfors kommun

Kontaktinformation

Prisinformation

Prisinformation
Se hemsida för mer information

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Sön 18 feb 2018 00:00 - 00:00 @ Robertsfors kommun
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.