Karin Edvall: Skärvor av glas

Område: Umeå
Arena/Plats: Väven
Kategori: Film, litteratur
Datum: Tisdag 27 feb 2018

Författaren och bibliotekarien Karin Edvall berättar om sin femte roman, en historisk roman som utspelar sig i glasbruksmiljö.

Sverige 1772. Gustav III är kung. En miljon människor bor i Sverige, och medellivslängden ligger på 35 år.

”Finns det ingenting som är större än glas, skulle jag vilja fråga far, men vågade inte.” George Wilhelm Henzén växte upp på ett glasbruk utanför Säffle, och hela hans värld kretsade kring glas. Men om far fått frågan skulle han ha svarat: ”Häda inte min son, du vet mycket väl vem som har placerat oss just oss i glashyttan.” En värld utan Gud existerade inte. George Wilhelm reste över till Finland och när han återvände långt senare anade knappast någon vad han lämnade bakom sig. Få kände till de två sönerna med samma namn. Den ena fanns hos sin morfar på Strömbäcks glasbruk utanför Umeå, och den andre var bagarlärling i Åbo. Skärvor av glas är baserad på en rad verkliga händelser.

Karin Edvall är författare och bibliotekarie. Hon är bosatt i Göteborg, men uppvuxen i Umeå, där också flera av hennes romaner utspelar sig. Karin Edvall har skrivit romaner och dokumentärer, både i kvinnohistoria och i medicinhistoria. Skärvor av glas är en historisk roman i glasbruksmiljö och hennes femte roman.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Feb
Tisdag 27 feb 2018 18:30 - 19:30 Väven

Kontaktinformation

Kontaktperson
Cecilia Flodström
E-post
cecilia.flodstrom@umea.se

Prisinformation

Prisinformation
Entré: 60 kr. Biljetter köps i Vävens kulturreception, på vaven.se eller i dörren.

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 27 feb 2018 18:30 - 19:30 @ Väven
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.