Utomhusbio på Rådhustorget - Sameblod

Område: Umeå
Arena/Plats: Rådhustorget Umeå
Kategori: Film, litteratur, Övrigt
Datum: Lördag 24 feb 2018

Välkommen till Umeå centrum och känn på den mysiga stämningen! Se Rådhustorget förvandlas till en stor utomhusbio med den hyllade storfilmen Sameblod. Inne i kåtan på torget kan ni träffa Sameföreningen som säljer kaffe och gahkku-mackor och informerar om Samiska veckan.

För barnen finns förutom både rutschkanor och snölabyrinter livs levande renar att klappa på! Ytterligare information om evenemanget kommer löpande i våra sociala kanaler @umeastadsliv

Umeåregissören Amanda Kernells långfilmsdebut Sameblod är en av de mest hyllade svenska filmerna de senaste åren. Filmen skildrar en samisk flicka på 1930-talet, Elle Marja, som efter rasbiologiska undersökningar i skolan flyr det samiska och lämnar Sápmi.

Initiativtagare är Visit Umeå tillsammans med Umeå Kultur och filmen som visas är Umeåregissören Amanda Kernells prisade och omtalade långfilmsdebut Sameblod.

Start för arrangemanget: 12.00
Filmvisning: 14.00

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
24 Feb
Lördag 24 feb 2018 12:00 Rådhustorget Umeå

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 24 feb 2018 12:00 - 12:00 @ Rådhustorget Umeå
OK

Karta


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.