Barnens Norrbyskär

Adress: Norrbyskär Norrbyskär Datum: Fredag 23 jun 2017 - söndag 20 aug 2017 Visa karta

Adress: Norrbyskär Norrbyskär

I lekparken vid museet har vi i skala 1:3 till viss del återskapat Norrbyskär som det såg ut på 1920-talet. Här kan era barn och ungdomar uppleva Norrbyskärs historia genom lek och äventyrliga upplevelser. Det finns gulliga småhus, klätterbanor för den äventyrliga, pysselrum för den kreativa, samarbetsbanan för den som gillar utmaningar och utrymme för att springa och leka i ett tryggt område.

Aktiviteterna på Barnens Norrbyskär ingår i entréavgiften för barn över 2 år. Vuxna i sällskap av barnen går in gratis. Köp ditt entréarmband i kassan för att fritt kunna springa in och ut ur lekparken.

Här en beskrivning av alla spännande aktiviteter:
-Norrbyskärsexpressen - "Det magiska tåget"
(24 juni - 13 augusti)
Upplev Norrbyskär genom en magisk tågresa till året 1917, den tid då sågverket var i full gång och samhället på ön blomstrade.För barn i åldrarna 3-8 år, gärna i vuxet sällskap.
Tid: 13.00 - 14.00

-Norrbyskär Go
(24 juni - 13 augusti)
Hur var livet för barnen här på ön för cirka hundra år sen? Vad var bra och vad dåligt ur ett barnperspektiv?
Nutid möter dåtid - med karta och äventyr. Häng på!
För barn i åldrarna 9-12 år och man kan gå banan själv eller i grupp.
Tid: 14.00 - 14.50

-Småhusen
Här finns arbetarbostäder inrett med 1920-tals kök och kammare, en skolsal med bänkar och griffeltavla och ett storkök. Småhusen är inspirerande lekmiljöer för de yngre barnen och är fyllda med tidsenliga inventarier som barnen fritt får leka med.

-Skepp Ohoj!
Ett stort fartyg har kommit till Lilla Norrbyskär. Här kan barnen kliva ombord och se att här har det levt sjömän i hundra år. Här kan barnen också leka kapten, sjöman och kanske även pirat.

-Klätterstabbar för dig som vågar
Stabbarna är fyllda med med krypgångar, lutande rum, hängbroar, rutschbanor och spännande passager. Här kan barnen leka under trygga förhållanden.

-Pysselrummet- kreatörens paradis
Barnen har här möjlighet att skapa i vårt egna pysselrum, som en gång har varit utbildningslokal för snickare. En utmärkt sysselsättning för en regnig dag eller för den kreativa själen.

-Sågverket- Samarbete och Kunskap
(23 juni -13 augusti)
I Sågverket utmanas samarbetsförmåga och kunskap. Åtta stationer under ett tak med olika samarbetsövningar utmanar grupper av två till fyra personer att genomföra ett något tekniskt uppdrag. Uppdraget måste genomföras för att kunna besvara de olika historiska frågor om Norrbyskär. Utmaningen är tillgänglighetsanpassad och passar alla åldrar. Inga förkunskaper krävs. Alla hjälps åt! Barn under fem år ska ackompanjeras av vårdnadshavare.


Vill du veta mer om aktiviteterna, titta in på länken nedan.


Show more

Om denna aktivitet

 • Speciella behov
  Barnvänligt
 • Telefonnummer
  +46 930-241 00 (juni-aug)
 • E-post
 • Öppettider
  Sommaren 2017: 10 juni - 22 juni 11.00-15.00 23 juni - 13 augusti 10.00-20.00 14 augusti - 20 augusti 11.00-15.00
 • Webbsida

Avstånd

 • Sevärdhet
  Norrbyskär 0,4 km