Vinterfiske i Umeå

Adress: Umeå Umeå Datum: Fredag 15 dec 2017 - måndag 15 apr 2019 Visa karta

Adress: Umeå Umeå

Kikmete - En mycket fascinerande form av fiske är kikmete vintertid. Hålet borras helst över en mycket grund botten eller en grynna. Agna mormyshkan med maggot och darra försiktigt med spöet.

På nära håll kan du följa när sik och harr simmar förbi, tätt under isen. Det går också bra att kikmeta efter abborre, som i regel finns inne i fjärdar, sund och vikar. Isens egenskaper och hållbarhet påverkar möjligheten till vinterfiske.

Pimpling - Vid pimpling kan du stå eller sitta ner på en skrylla/pall ute på isen. Fördelen med att sitta är att du känner nappen tydligare. Teknikerna och betena är förstås många, men en god regel är att först släppa ner pirken till botten och veva upp en liten bit. Variera mellan ryck och att hålla betet stilla. Du kan pimpla på både havet och insjöarna men även i vissa vattendrag, i t ex Sävarån har du chans att få stor lake. Kända fiskeplatser i havet är Långron och Avafjärden där stora skaror pimplare träffas under mars–april. Isens egenskaper och hållbarhet påverkar möjligheten till vinterfiske.

Show more

Tillfällen

Datum    
15 Dec
Fredag 15 dec 2017
16 Dec
Lördag 16 dec 2017
17 Dec
Söndag 17 dec 2017
18 Dec
Måndag 18 dec 2017

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 90-161616