Fiska längs Lögdeälven

Adress: 914 92 Lögdeå Datum: Måndag 1 maj 2017 - lördag 30 sep 2017 Visa karta

Adress: 914 92 Lögdeå

Länets mest kompletta älv för fiske!

Lögdeälven är på sätt och vis den kompletta älven. Fisket efter lax, havsöring och harr är av hög klass. Fiskesäsongen i Lögdeälven startar någon vecka in i maj, då älven hunnit klarna efter vårflodens grumling. Perioden fram till månadsskiftet maj-juni ger ett fint havsöringsfiske, framförallt på de nedre sträckorna i älven. Under större delen av säsongen erbjuds även ett givande harrfiske längs hela älven. Mest känd är dock Lögdeälven för sina laxar. Vid månadsskiftet maj-juni börjar laxen vandra uppströms och är som mest intensiv juni månad ut.

Lögdeälvens lopp innehåller till övervägande del långa stryk- och forspartier. Detta, samt dess storlek, gör att den är mycket lämpad för flugfiske. Fiske med flytlina går att praktisera under större delen av säsongen. Det är endast under det tidiga vårfisket som det kan bli nödvändigt att använda sjunk- eller sink-tiplinor.

För de som spinnfiskar börjar säsongen med tvåhandsspön, tunga beten och grova linor under vårfisket. Tunga skeddrag eller devonspinnare är oftast det enda som når ner till fisken vid högvatten. Betena bör vara i klara färger då vattnet ofta är grumligt. I takt med sjunkande vattenstånd övergår man till lättare utrustningar och beten. Olika typer av spinnare ger ofta den största fångstchansen under sommar och höst.

Lögdeälven är uppdelad i två fiskevårdsområden - Lögdeälven (norra delen) samt Mo- Lögdeå. Information om fiskekortsförsäljning hittar du på vår hemsida.

Show more

Tillfällen

Datum Plats    
23 Aug
Onsdag 23 aug 2017 Nordmalings kommun
24 Aug
Torsdag 24 aug 2017 Nordmalings kommun
25 Aug
Fredag 25 aug 2017 Nordmalings kommun
26 Aug
Lördag 26 aug 2017 Nordmalings kommun

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Sevärdhet
    Olofsfors Bruk 3 km