Berguddens Fyrvaktarbostäder

Adress: Bergudden, 91803 Umeå  visa karta
Område: Umeå (Vid kusten)

Vandrarhem | Vandrarhemmet erbjuder ett enkelt men unikt boende just intill klipporna och havet. I anslutning till fyren finns de gamla fyrvaktarbostäderna som idag fungerar som vandrarhem för besökande på ön. Här har fyrvaktare med familjer bott och verkat i decennier genom historien.

Lev dig in i fyrvaktarens liv vid Berguddens utsatta läge, se solen gå ner över havet, dimman rulla in eller fyrljuset dansa i vågorna på Kvarken

Berguddens fyr från 1895 är vackert belägen ca 3 km från Byviken. I anslutning till fyren finns de gamla fyrvaktarbostäderna som idag fungerar som vandrarhem för besökande på ön. Bostäderna rymmer upp till 30 bäddar fördelat på två separata lägenheter. Rummen varierar i storlek och går var och ett i sin egen stil. Boendet håller enkel standard med våningssängar, utedass och kök för självhushåll. Bokar du enkelbädd delar du boende, kök och allmänna utrymmen tillsammans med andra. Är ni ett större sällskap går det också bra att boka hela vandrarhemmet om ni önskar ha huset för er själva. Tvättvatten tas från havet eller brunn på gården. Dricksvatten levereras i dunkar.

Egen cykel rekommenderas att ta med på färjan från fastlandet. Cyklar finns också att hyra på Holmön. Färjan till Holmön är gratis.

Öppet maj - september. Övriga tider efter överenskommelse.

Recensioner

Faciliteter och service

 • Vid kusten
 • Generella faciliteter
  Antal våningar: 2 Gemensamt kök Gemensam dusch Gemensamt utrymme Gemensam matplats Gemensam WC
 • Mat & Dryck på plats
  Självhushåll

Kontaktinformation

 • Gatuadress
  Bergudden
 • Postadress
  91803 Umeå
 • Mobilnummer
  70-5785568
 • E-post

Länkar

I närheten av


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.

Se omdömen

Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.