Lotshuset Gästhem

Adress: Storklubben 18, 914 91 Nordmaling  visa karta
Område: Nordmaling (Vid kusten, Skogsmiljö)

Bo | Längst ut på Järnäshalvön, vid vägs ände i det gamla fiskeläget Järnäsklubb, ligger Lotshuset Gästhem. Huset med sina tre rum, tre badrum, kök/matsal och sällskapsytor på tornet är personligt dekorerat och är en oas vid havet. Hela huset är tillgängligt att hyra under den snöfria årstiden.

Bo exklusivt i den gamla lotsstugan, Lotshuset Gästhem (STF Nordmaling/Lotshuset) Sveriges minsta STF vandrarhem. Lämna vardagen och känn historiens vingslag. Inspirerade av husets historia har vi designat en modern och avkopplande miljö. Lämna allt som heter planering och vardag hemma och njut av havets och skogens närhet och allt som naturen har att erbjuda.

Lotshuset Gästhem erbjuder tre bäddade dubbelrum med havsutsikt och privat badrum (i korridoren). I huset finns ett fullt utrustat gästkök, tre sällskapsytor varav två vackert belägna i tornet med en oslagbar utsikt.

Information om boendet:
Vi har tre dubbelrum som fått sina namn efter lotsar och båtmän som bott i huset och som har stark anknytning till byn: Lydig (dubbelrum), Strömmer (tvåbäddsrum) och Molin & Häggström (dubbelrum). Linne & handduk och slutstädning ingår alltid, du parkerar invid huset. Alla tre sovrum samt det gemensamma köket är belägna på entréplanet. Ett gemensamt sällskapsrum finns en trappa upp (vindsrum) samt två mindre sitthörnor i tornet.
Du Hyr Hela Huset i tre eller sex dagar (mån-tors, tors-sön eller mån-sön).

Kafé Lotsen vid gästhamnen ett stenkast från Lotshuset. Här kan du äta och fika gott. Eller varför inte testa ”Matsällskapet”, middag hemma hos och i sällskap av en bybo! Vi erbjuder även andra aktiviteter såsom skogssafari och bada i badtunna, vid förfrågan.

Lotshuset är beläget på Storklubben i Järnäsklubb och är en del av det marina naturreservatet Örefjärden-Snöanskärgården och Järnäsklubb. Huset ligger på bekvämt pendlingsavstånd från Umeå och Örnsköldsvik och nås enkelt med bil. Man kan även komma sjövägen och lägga till vid Gästhamnen.

I Nordmaling finns många andra populära besöksmål såsom Konsthall Norra Kvarken, Olofsfors Bruk och Åbrånets Limousin Gårdsbutik och Häggströms modehus.

Lotshuset har vunnit pris för Årets Upplevelse 2014 samt Årets Kudde 2015.

Recensioner

Faciliteter och service

 • Skogsmiljö Vid kusten
 • Generella faciliteter
  Antal rum: 3 Gemensamt kök Gemensamt utrymme Gemensam matplats Trådlöst internet
 • Byggnadsinformation
  2014 Byggdes 1861 i Storbådan och flyttades till Järnäsklubb år 1904.
 • Mat & Dryck på plats
  Frukost inkluderad Självhushåll

Kontaktinformation

 • Gatuadress
  Storklubben 18
 • Postadress
  914 91 Nordmaling
 • Telefonnummer
  +46 70-6590768
 • E-post

I närheten av

Sevärdhet
 • Olofsfors Bruk 20 km
*Avstånd på karta är fågelvägen

Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.

Se omdömen

Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.