Fallfrukt

Område: Umeå
Arena/Plats: Umeå Folkets Hus
Kategori: Evenemang, Teater, dansföreställningar
Datum: Tisdag 5 nov 2019 - onsdag 6 nov 2019

Från 95 Sek

När de skildes åt var hon tio och mamman tung missbrukare. Nu är hon vuxen och har till synes klarat sig bra. Hennes mamman vill träffa henne. Hur många chanser ska en människa få? Fallfrukt" är en föreställning som Monica Wilderoth skrev utifrån ett eget behov som skådespelare.

Efter 33 år får en dotter ett brev av sin mamma som vill träffas. När de skildes åt var dottern tio år och satt i shorts mitt i vintern på en socialsekreterares rum. Mamman var tung missbrukare. Dottern har klarat sig, jobbar på universitetet, bor i fin lägenhet, inga barn. Men vad innebär det egentligen att klara sig? Att lyckas i andras ögon eller att helt enkelt överleva?

–" Fallfrukt" är en föreställning som jag skrev utifrån ett eget behov som skådespelare, säger Monica Wilderoth som också gör den enda rollen. För regin står Martin Rosengardten (som slutade som trummis i The Ark samtidigt som gruppen fick skivkontrakt) och bland annat regisserat Alfhild Agrells Ensam inom Spetsprojektet, där Monica Wilderoth också medverkade i flera pjäser. Wilderoth är skådespelare, regissör och dramatiker som romandebuterade 2010. I augusti 2019 utkommer hennes andra bok som bär samma namn som pjäsen; Fallfrukt. – När jag läste "Fallfrukt" första gången blev jag helt tagen av texten. Det som berör mig så mycket är att Monica lyckas göra en såpass mörk berättelse rolig och lustfylld att läsa, säger förläggaren Tove Leffler.

Trots uppväxten med missbruk och i fosterhem lyckas dottern skapa sig ett annat liv. Men hur är det att leva i ett samhälle och inte riktigt känna sig som människa? Hur svårt är det att komma från en klass – och vilja till en annan – för att överleva? Den hyllade monologen pendlar mellan nutid och barndom. Det handlar om kvinnor och livet längst ner på botten. Om tillfrisknande och om att välja liv istället för undergång. Om att misslyckas, falla och resa sig igen. Och igen. – I texten tar jag också upp en central fråga som jag tycker är livsviktig idag: Hur många chanser ska en människa få?, säger Monica Wilderoth.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
5 Nov
Tisdag 5 nov 2019 19:00 - 20:10 Umeå Folkets Hus
6 Nov
Onsdag 6 nov 2019 19:00 - 20:10 Umeå Folkets Hus

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 090 - 77 08 70
Mobilnummer
073 - 092 82 93
Kontaktperson
Stefan Lidström
E-post
[email protected]

Prisinformation

Pris från
AttributeSection.Attribute.priceFromAsInt95 Sek
Prisinformation
Ordinarie: 190 kr Scenpass: 150 kr Student: 170 kr Ungdom: 95 kr

Länkar

I närheten av


Se omdömen


Boka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.