Umeåmästerskapen i snöskulptur 2017

Område: Umeå
Arena/Plats: Rådhusesplanaden
Kategori: Utställningar
Datum: Lördag 11 feb 2017

För 26e året i rad skall en vinnare i snöskulptering koras! Årets tema är "Ålder, visdom och respekt" och de fantastiska skulpturerna kommer att pryda Rådhusesplanaden.

Detta är ett väldigt uppskattat evenemang av hela familjen, oavsett ålder eller kön. Deltagande skulpturlag skapar ur en erbjuden stor snökub, av redan fallen snö, ett konstverk enligt det tema som angetts för årets snöskulpturfestival. De tävlande är alltifrån studerande på universitetet och konsthögskolan till entusiastiska amatörer. Skulpturerna kommer att studeras och bedömas av publik och jury, innan Umeåambassadören för 2017 - professor i geriatrik, Yngve Gustafson, delar ut priserna.

Allt sker inför allas åsyn och alla kan delta eller njuta av hela evenemanget och de vackra alster som kommer att pryda Rådhusesplanaden. Över 5 000 kubikmeter snö har under de 26 åren kreativt formats till mer än 200 vackra skulpturer.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
11 Feb
Lördag 11 feb 2017 Rådhusesplanaden
Hotell

Clarion Collection Hotel Uman

Avstånd: 244 meter
Clarion Collection Hotel Uman är en unik hotellpärla med hemkänsla i centrala Umeå. Hotellet ligger intill den vackra Umeälven och bara en minut bort ligger gågatans butiker.
Hotell

Stora Hotellet

Avstånd: 197 meter
Stora Hotellet är ett helt nyrenoverat hotell etablerat sedan 1895. Hotellet är belägen vid Rådhuset och integrerat med Väven, stadens nya kulturhus. Stora Hotellet har 82 rum, varav 4 juniorsviter och en stor svit.
Hotell

Comfort Hotel Winn

Avstånd: 110 meter
Ett av Umeås modernaste och nyaste hotell mitt i centrum. Det här är hotellet för dig som gillar läcker design, shopping runt hörnet, gratis wifi och kaffe, skönt häng och Umeås bästa läge.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 11 feb 2017 00:00 - 00:00 @ Rådhusesplanaden
OK

KartaBoka boende

Boka ditt boende direkt på vår sajt utan bokningsavgifter. Om en ”boka nu”-knapp saknas i presentationen kontaktar du anläggningen direkt.